• Revisie Dynamo

Werkplaats


Door de snelle ontwikkeling van de laatste jaren op het gebied van auto-elektronika, zoals intern gekoelde dynamo's, watergekoelde dynamo's, reduktie startmotoren en permanent magneet starters is diagnose en reparatie hiervan er niet eenvoudiger op geworden. Daarom beschikt Cordaad over een team monteurs, welke door konstante scholing en jarenlange ervaring op de hoogte zijn van de laatste technieken. Wij bezitten één van de modernste testbanken, in combinatie met computer uitlezing en testrapport.

In de moderne auto's lopen de stromen al gauw op tot 150 - 200 Ampere. Om dit soort hoge stromen te meten beschikt Cordaad over de modernste apparatuur, zoals een PLC gestuurde startmotor en alternator testbank, welke geschikt is tot 251 Amp. op 12 zowel als 24 volt voor het alternator gedeelte, en 1800 Ampere op het startmotor gedeelte. Ook losse componenten dienen uitvoerig getest te worden. Ook hiervoor is hoogwaardige apparatuur nodig. Het testen van delen, zoals zener-diode's en de huidige miniatuur ankers vereisen speciale apparatuur, zoals de Bosch-componenten tester.

Cordaad is ook specialist op het gebied van de huidige ontstekingsystemen. Van de huidige auto's wordt veel verwacht. De moderne auto moet comfortabel en zuinig zijn. Daarnaast moet hij ook voldoen aan de strenge huidige milieunormen. Dat hier een zeer geavanceerd motormanagement systeem achter schuil gaat, wordt vaak vergeten.

In de moderne auto bevindt zich tegenwoordig een ECU ( Electronic Control Unit ) vaak aangeduid als de "computer", een Lambda-sensor ( zie foto ) en diverse andere sensoren om de motor bij diverse omstandigheden de optimale verbranding te realiseren. Om bij een probleem zo 'n systeem te kunnen doorlichten is kennis vereist en de juiste apparatuur. Cordaad is op de hoogte van de nieuwste technieken, en kan u hierbij dan ook adviseren.

Revisie Startmotor