Algemene Periodieke Keuring (APK)


Sinds 1-1-2022 kunt uw bij Cordaad B.V. terecht voor u APK. 


Tarieven: 

APK Benzine:   €59,-
APK Diesel:      €69,
- 
APK Camper:   €125,-  

Bij dieselvoertuigen waarbij het roetfilter verplicht is wordt er sinds 1-1-2023 een roetfiltertest gedaan met een speciale deeltjesteller. 

Tarieven met deeltjesteller meting:

APK Diesel met deeltjesteller meting:      €105,- 
APK Camper met deeltjesteller meting :  €159,- 


Auto's met een datum eerste toelating vanaf 1-1-2006 is het toegestaan om het emissiebestrijdingssysteem te controleren doormiddel van de EOBD met een readiness test, als deze test zonder fouten doorlopen is hoeft er geen uitlaatgastest uitgevoerd te worden met uitzondering van diesel voertuigen waarbij het roetfilter verplicht is.
* Indien er een uitlaatgastest / roetmeting nodig is komt er een toeslag bij van €15,-

LET OP: U biedt uw auto vrijwillig aan bij ons voor een APK keuring, indien er tijdens of na de roetmeting toch schade aan uw motor ontstaat zijn wij volgens de wet en het APK reglement NIET aansprakelijk.

Herkeuring

Als je auto tijdens de APK bij Cordaad wordt afgekeurd ben je vrij om te kiezen waar je de noodzakelijke reparatie wilt laten uitvoeren. 

  • Laat u de noodzakelijke reparatie(s) door Cordaad B.V. uitvoeren, dan is de herkeuring gratis. 
  • Laat u de noodzakelijke reparatie(s) elders uitvoeren dan betaal je 50% van de APK kosten. indien u de auto binnen 5 werkdagen weer door ons laat keuren.


Wanneer en hoe vaak APK keuren

Als u een auto in uw bezit heeft, is het belangrijk om te weten óf en wanneer deze APK goedgekeurd moet zijn. Als uw auto APK-plichtig is, dan mag u niet rijden zonder geldige APK. Doet u dat wel, dan krijgt u daarvoor een boete van de RDW of de politie. Als u een ongeluk krijgt met een niet goedgekeurd voertuig, dan keert uw verzekeringsmaatschappij mogelijk geen geld uit.


Eerder APK keuren

Wilt u niet op het allerlaatste moment uw APK-keuring regelen? Dat hoeft niet, want u kunt uw voertuig al vanaf 2 maanden vóór de APK-vervaldatum opnieuw laten keuren. De nieuwe APK-vervaldatum blijft dan hetzelfde, plus 1 of 2 jaar (afhankelijk van hoe vaak uw voertuig gekeurd moet worden). U hoeft het voertuig de volgende keer dus niet 2 maanden eerder te keuren.

Voorbeelden gevolgen vervaldatum bij eerder keuren

Bijvoorbeeld: Uw APK vervalt op 16 augustus 2020. Als u uw voertuig laat keuren in de periode tot maximaal 2 maanden vóór de APK-vervaldatum, tot op maximaal 16 juni 2020, dan blijft de nieuwe APK-vervaldatum hetzelfde (16 augustus) plus 1 of 2 jaar (afhankelijk van hoe vaak uw voertuig gekeurd moet worden).

Keurt u in dit voorbeeld meer dan 2 maanden voor de vervaldatum (op 15 juni 2020 of daarvoor), dan krijgt uw voertuig een nieuwe APK-vervaldatum (15 juni of eerder) plus 1 of 2 jaar (afhankelijk van hoe vaak uw voertuig gekeurd moet worden).


Nog niet eerder gekeurd

Als uw voertuig nog niet eerder is gekeurd, dan kunt u in het APK-keuringsschema zien wanneer uw voertuig voor het eerst APK gekeurd moet worden. Ook kunt u hieruit aflezen hoe vaak u uw voertuig moet laten keuren.


Al eerder gekeurd

Als uw voertuig al eerder is gekeurd, dan kunt u de vervaldatum van de APK-keuring opzoeken met de RDW kentekencheck . Vóór deze datum moet het voertuig opnieuw goedgekeurd zijn.